2015. január 26., hétfő

Lassuljon a Somogyi Könyvtár könyvtár művészeti és zenei gyűjteményével, valamint Hangoskönyvtárával!


Slow hétvége a Szegedi Belvárosi Moziban


A könyvtár intézménye kezdetek óta fontos része a slow mozgalomnak, ezért a Somogyi-könyvtár örömmel csatlakozott a Belvárosi mozi szegedi kezdeményezéséhez a Slow hétvégéhez. A bibliotéka a könyvek mellett egyéb, más dokumentumokat is gyűjt. Az idei évben Könyvtár másként! címmel az „egyéb” dokumentumokra épülő szolgáltatásokra szeretnék felhívni a rendezvény látogatóinak figyelmét.

 A Somogyi-könyvtár művészeti- és zenei gyűjteménye a Dóm téren, a központi épület első emeletén található. A könyvtár nyitva tartási idejében szeretettel várja a könyvek mellett a zenét, filmet kedvelő érdeklődőket. Közel 3500 CD és több száz film segítségével biztosítja a szabadidő eltöltését, valamint speciális dokumentumaival támogatja a közép- és felsőfokú tanulmányok sikeres elvégzését is. A CD-ket és DVD-ket lehet helyben használni, vagy emeltszintű szolgáltatásként kedvező áron kölcsönözni. A tudomány minden területéről folyóiratok, napilapok, női magazinok is várják az olvasást, szórakozást, kikapcsolódást kedvelő olvasóinkat. A Slow hétvégén ezekből a dokumentumokból kapnak a rendezvény látogatói a rendhagyó körülmények között ízelítőt.

A Hangoskönyvtár az idén 35 éve, hogy jelenlegi helyén, a Stefánia 2. szám alatt várja vak és gyengénlátó használóit, valamint látó olvasóit. A Slow hétvégén az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a hangoskönyvtár speciális szolgáltatásaival és dokumentumaival. A helyszínen belehallgathatnak a hangoskönyvekbe, a legkisebbek pedig óránként diafilmet nézhetnek.A könyvtárosok különféle feladványokkal és kvízjátékkal várják a rendezvény látogatóit, valamint a vállalkozó kedvűek játékos formában kipróbálhatják magukat a látás nélküli világban is. A legügyesebbek színházjegyet, illetve mozijegyet nyerhetnek. A bakelitlemez gyűjtők figyelmébe ajánlják a Somogyi-könyvtár kiárusításra szánt lemezeit, amelyeket a moziban lehet megvásárolni.A könyvtár azoknak is kedveskedik, akik nem iratkoztak még be, vagy már lejárt az olvasójegyük: most fél évre kedvezményesen megtehetik, ha a beiratkozási nyomtatványért eljönnek a moziba.

Széles L. Gábor
2015.01.26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése